Zwolnienia s± potrzebne i koniec
2010-02-09 17:53 wtorek ~grudzieñ
taka jest prawda. Nie do¶c ¿e ta ca³a gora przeszkadza³a mi w pracy jak jeszcze by³em agentem niewolnikiem w tej firmie, to jeszcze bezczelnie przyznawali sobie premiê za mobbing, k³amstwa i oszustwa w stosunku do pracuj±cych na w³asnej dzia³alnosci. Zenit ju¿ dawno by³ osi±gniêty w tej firmie, pracownicy nie wiedzieli co maj± robiæ, tabelki wykresy itp g³upoty, niby analiza rynku z której nic nie wynika³o, taka struktura s³omianego kolosa z jakimi¶ wizjami. Nie ¿al mi niepotrzebnych pracowników, zw³aszcza, ¿e nied³ugo konkurencja to wykupi i zmieni nazwê z PZU na jakie¶ AVIVA czy co¶ takiego. Ja juz jestem multiagentem bez PZU, bo oczywi¶cie nie chcieli podpisaæ umowy
multiagencyjnej, ale to nic, dam radê i bez PZU. Za to jakie umowy kompletnie niechandlowe zafundowali swoim agentom na wy³±czno¶c. Ludzie- weksle in blanko bez limitów kwotowych, brak prowizji dla korporacyjnych, zakaz prowadzenia placówek bankowych w swoich biurach, prowizje te¿ ¶rednio 20% w dó³ i oczywiscie zmy¶lna scie¿ka kariery, gdzie za kilkana¶cie miesiêcy stracisz z 50.000 z³ na wznowieniach a naszarpiesz siê z klientami nadajesz im zni¿ek, ¿e hej. Brawo tak trzymaæ, konkurencja tylko na to czeka, i te 15 baniek kary za niedozwolone zapisy w umowach. Agent nawet nie wiedzia³ co sprzedaje, ale sprzedawa³. Dzisiaj siê wstydzi i ³ypie oczami, przecie¿ nie ma do zaoferowania innej firmy, bo podpisa³ cyrograf na wy³±czno¶æ i dlatego ta firma jeszcze jest na rynku.