Odpowied¼ do komentarza:
z³amana noga podczas wyjazdu - odradzam zakup polisy od warty - nie warto :)
jestem emerytk±, wykupi³am polisê turystyczn± i wyjecha³am odwiedziæ rodzinê w afryce. d³ugo zbiera³am pieni±dze na ten wyjazd mojego ¿ycia. niestety podczas tego wyjazdu z³ama³am nogê. moj syn zawióz³ mnie do szpitala, wykonano operacje, druty w nodze itd...
Walka z wart± by³a i trwa na ka¿dym etapie! nie chcieli zap³aciæ za operacjê, zwlekali ze wszystkim przez co musia³am zostaæ dzieñ d³u¿ej w szpitalu (obiecali ze pokryj± ten moszt) - a potem dowiedzia³am sie ze za pobyt w szpitalu muszê zap³aciæ ze swoich ¶rodków! Oszukano mnie!
na si³e chcieli mnie sci±gn±c do Polski mimo ze lekarz wyraznie napisa³, ¿e nie mogê podró¿owaæ! do dzisiaj nie dosta³am zwrotu za rachunki. wys³ali mi zakodowan± decyzje mailem z has³em ktorego nie moge otworzyc! wiec nie wiem jaka jest decyzja, wiêc nie wiem czy dostanê zwrot czy nie. prosze o wersje pdf, dostaje inforamcje ze to tajemnica, wiec trudno nie dowiem sie jaka jest decyzja. na odwolanie mam okreslony czas ale co z tego jak nie wiem jaka jest decyzja. komunikacja z nimi to dramat - zadnej pomocy, czuje sie jakby mnie traktowali jak bym sobie celowo z³ama³a noge!!! wys³ali do mnie lekarza z innego szpitala aby sprawdzil czy moge podrozwac, ten potwierdzi³ wersje pierwszego lekarza ktory mnie operowa³ stwierdzaj±c ze to niemo¿liwe, aby w takim stanie wrocic do Polski. Wiêc dosta³am pismo, ¿e lekarz orzecznik w Polsce, orzek³, ¿e jednak mogê podró¿owaæ - i tym sposobem dosta³am pismo, ¿e nie pokryja ¿adnych kosztow wiêcej, mam wrocic do Polski i tam sie leczyæ! nie rekomenduje nikomu polisy warty, nie rekomenduje kontaktu z ich dzia³em travel assistance - zupe³ny brak pomocy, wprowadzili mnie w b³±d i narazili na dodatkowe koszty, to roboty bez duszy.