Odpowied¼ do komentarza:
Bezwzglêdnie przestrzegam i odradzam !!!
Samochód ubezpieczony na kwotê 12000 tysiêcy z³otych i od takiej kwoty zosta³a wyliczona kwota ubezpieczenia. Niestety zdarzy³o siê,krótko po zawarciu ubezpieczenia mia³em zdarzenie. Szczê¶cie w tym, ¿e nie by³o mojej winy, a za szkodê odszkodowanie wyp³aca³o nie BRE Ubezpieczenia tylko inna firma.
Zapytacie w czym jest wiêc problem, otó¿ ¶pieszê wyja¶niæ.Inna firma, powiedzmy XXX, wyp³aci³a odszkodowanie na podstawie dokumentów otrzymanych od BRE Ubezpieczenia, bo tam zg³osi³em szkodê.
Ku mojemu zdziwieniu, wysoko¶æ odszkodowania (szkoda ca³kowita), by³a wyliczona przez BRE Ubezpieczenia, ale od kwoty ubezpieczenia mojego samochodu nie 12000 tylko 6500 !!!!!!!!!!!
Oczywi¶cie ubezpieczenie p³acê od 12000, ale jak widaæ na przyk³adzie w/g BRE Ubezpieczenia moje auto jest warte 6500, a firma XXX wyp³aci³a odszkodowanie, owszem, ale od tej w³a¶nie kwoty, pomniejszaj±c j± o warto¶æ pojazdu po szkodzie (warto¶æ pozosta³o¶ci).
Przestrzegam wszystkich przed zawarciem ubezpieczenia w tej firmie, bo w wypadku kiedy co¶ siê Wam przydarzy, nie otrzymacie odszkodowania które chocia¿ w czê¶ci umo¿liwi naprawê samochodu lub do minimum zrekompensuje straty.
"Chytry" dwa razy traci, i nikt mi nie powie, ¿e to powiedzenie nie ma ¶cis³ego zwi±zku z rzeczywisto¶ci±.Nie zawsze najni¿sza kwota jak± p³acimy za ubezpieczenie jest dla nas korzystna, pozornie tylko tak jest !
Wszyscy mówi±, ¿e PZU jest drogie, fakt, drogie w cudzys³owiu, a tak naprawdê,podobna sytuacja na pewno nie mia³a by prawa mieæ miejsca !
Jeszcze raz przestrzegam przez zbyt dalece posuniêt± oszczêdno¶ci±, jak siê okazujê baaaardzo pozorn± oszczêdno¶ci±.
W ka¿dym razie czuje siê oszukany i bezwzglêdnie wszystkich moich znajomych uprzedzê aby mieli siê na baczno¶ci, bo mog± byæ zrobieni "w druta" jak ja !!!