Odpowied¼ do komentarza:
Ubezpieczenia sprzêtu komputerowego i tabletów
Firma nabijaj±ca ludzi w butelkê.Nie kupujcie ubezpieczeñ w sklepach które maj± takie ubezpieczenia podpisane z ERGO Hestia,a je¿eli zawieracie taki umowy to dobrze czytajcie umowê,gdy¿ sprzedawcy sprzêtu o wielu kruczkach Was nie informuj±.Kupi³em tableta w MEDIA EXPERCIE 20 minut przed zamkniêciem sklepu z ubezpieczeniem ERGO HESTII.Tablet siê zepsu³ wnuczka zahaczy³a nog± o ³adowarkê i nast±pi³o wyrwanie gniazda zasilania tableta. Zg³osi³em to w ERGO HESTII jako nieszczê¶liwy wypadek,oczywi¶cie przyjêli moj± reklamacjê,oraz poinformowali mnie ,¿e wy¶l± mi kuriera po odbiór sprzêtu za którego musia³bym zap³aciæ 23 z³,a prócz tego muszê pokryæ koszty naprawy 20%.Wskazali równie¿ do jakiego serwisu tablet zostanie wys³any.Po rozmowie z przedstawicielem ERGO HESTII okaza³o siê,¿e nie tylko gniazdo by³o zepsute ale równie¿ p³yta g³ówna,gdzie inny fachowiec stwierdzi³,¿e ta naprawa bêdzie kosztowa³a z robocizn± 20z³(wymiana gniazda zasilaj±cego).Serwis MERITUM w Gdañsku wykaza³ ,¿e uszkodzeniu uleg³a p³yta g³ówna oraz gniazdo ³adowania,co jest nieprawd±,gdy¿ do momentu zdarzenia wnuczka nie mia³a problemu z tym tabletem.Serwis wyceni³ swoj± us³ugê na 200 z³ w tym ja mam do zap³aty 20% tej ceny a realnie mia³bym do zap³aty 4 z³.Uwa¿am ,¿e ERGO HESTIA to zdziercy i uczulam na zawieranie jakich kolwiek umów z t± firm± bez kosultacji z prawnikami b±d¼ dok³adnym przeczytaniem umowy,bo w umowach-zw³aszcza na sprzêt typu: laptopy,telefony,tablety,MP4,kamery zap³acicie przy wymianie sprzêtu 20 % jego warto¶ci a je¿eli bêdzie naprawiany ten sprzêt równie¿ zap³acicie 20 % kosztów naprawy oraz kuriera w obie strony (poczta nie wchodzi w rachubê).ZASTANÓWCIE SIÊ CZY WARTO SKORZYSTAÆ Z TEJ US£UGI w firmie ERGO HESTIA ,bo inne firmy ubezpieczeniowe np. w sklepach RTV AGD nie maj± ¿adnych takich warunków,wymieniaj± sprzêt na nowy -nie naprawiaj±c go i bez ¿adnych kosztów do poniesienia.
OSTRZEGAM PRZED ERGO HESTIA ORAZ TERG S.A. MEDIA EKSPERT z którym ta firma ubezpieczeniowa ma podpisan± umowê.